НУОУ

Майбутні фахівці з продовольчого та речового забезпечення ЗС України проходять підготовку на базі навчально-наукового комплексу університету та Київського національного університету технології та дизайну

З 16 липня розпочався навчальний збір зі студентами випускного курсу факультету підготовки офіцерів запасу, які проходять військову підготовку на базі навчально-наукового комплексу Національного університету оборони України та Київського національного університету технології та дизайну.

Навчальний збір є завершальним етапом підготовки офіцерів запасу, метою якого є максимальне нарощування та удосконалення практичних навичок з військової підготовки майбутніх фахівців з продовольчого та речового забезпечення Збройних Сил України.

В перші дні занять студенти вдосконалювали свої практичні навички щодо організації оборонного та наступального бою мотопіхотних підрозділів, відпрацьовували та приймали рішення на бій в ролі командирів взводів та рот, тренувалися в графічному оформленні цих рішень на топографічних картах. З метою досягнення високої якості проведення занять та передачі досвіду ведення бойових дій в умовах АТО для проведення занять були залучені офіцери-слухачі НУОУ.

Протягом минулого тижня студенти вдосконалювали свої практичні навички в якості начальників продовольчої та речової служби:

документально оформлювали видачі продуктів в їдальню з продовольчого складу військової частини;

за допомогою макетів продовольчої служби практично відпрацьовували питання організації продовольчого забезпечення;

відпрацьовували порядок застосування технологічного обладнання солдатської їдальні для організації харчування особового складу;

відпрацьовували правила та порядок розгортання засобів приготування їжі в польових умовах, зокрема малогабаритної кухні МК-10;

за допомогою манекену здійснювали припасування захисного одягу військовослужбовців та іншого речового майна;

визначали антропометричні дані військовослужбовців для організації видачі речового майна;

використовуючи обладнання речової майстерні вдосконалювали практичні навички в організації ремонту речового майна.

В якості начальників продовольчої та речової служб відпрацьовували практичні питання щодо організації тилового забезпечення бойових дій, а саме вивчали завдання, оцінювали обстановку за призначеним оперативним часом, яку наносили на робочі карти, готували пропозиції щодо організації продовольчого та речового забезпечення бойових дії