Повідом про корупцію
Кібершахрайство
Основне меню
Національний університет оборони України

Цьогоріч 19 травня українці по всьому світу відзначають День вишиванки

23.05.2022

Цьогоріч 19 травня українці по всьому світу відзначають День вишиванки. Вишиті сорочки є характерними для багатьох країн світу, однак в Україні вони стали символом національної ідентичності і яскраво відображають особливу національну традицію.

День вишиванки – поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане для сприяння єдності і культурного відродження українського народу.

Це українське народне свято як ніколи є найактуальнішим для сьогодення України, адже триває 9-й рік кривава «гібридна» російсько – українська війна. Війна є дійсно національно-визвольною, за право жити українцям на своїй рідній землі.

Є цілком очевидним, і в цьому вже ні в кого не виникає сумніву, що саме ця війна є війною за українську національну ідентичність. Офіційні заяви сучасного російського керівництва про так звану денацифікацію України є підтвердженням цьому.

Науково-педагогічний склад кафедри військової підготовки, як і все свідоме українство в цілому, радо вітає народне свято День вишиванки. 19 травня працівники кафедри прибули на робочі місця в яскравих різнокольорових традиційних вишитих сорочках, підкреслюючи свою українську ідентичність і приналежність до Великого Українського народу.